Home

Achtergrond 737 x bekeken 1 reactie

Stef Huisman bouwt 'sungalow' tegen zijn kas

Stef Huisman van de energieproducerende kas in Huissen begint dit voorjaar met de bouw van een 'sungalow'.

Deze sungalow komt tegen zijn kas aan te staan. De sungalow is een uitwerking van het concept van SIGN 'Bouwen met Glas'. De sungalow wordt bij Huisman gebruikt als presentatie-showruimte, maar kan net zo goed als een woonhuis worden ingericht en gebruikt, aldus Huisman.

Het concept sungalow is een luxe woonhuis in een kas en is ingegeven door het feit dat een groene omgeving goed is voor de mens. Het klimaatsysteem van de sungalow zorgt voor de gewenste temperatuur van de lucht in de kas en in de ruimte. De ruimte heeft vloerverwarming, waarmee de temperatuur in de winter te regelen is op 20-21 graden.

De temperatuur in de kas is in de winter minimaal 12 graden en in de rest van het jaar minimaal 20 graden. Fiwihex warmtewisselaars voeren de geoogste warmte af en slaan deze op voor koudere perioden. De kasruimte is met daarin de tropische planten van Huisman is een soort buitenruimte waar de hydrocultuurplanten staan.

In de sungalow worden technieken gebruikt die afkomstig zijn van de glastuinbouw, zoals de Fiwihex warmtewisselaar. De sungalow kan tot 90 procent besparen op het energieverbruik. Het concept bouwen met groen en glas wordt ook uitgevoerd bij een rij woningen in Amsterdam en bij Villa Flora, een gebouw van de Floriade in Venlo.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Fam Knibbe

    Hoi, ik ben geinteresserd in de Sungalow: heilzame werking, minder energiekosten). Hiernaast ben ik al jaren geinteresserd in houtbouw, Finse logs, vraag mij af of de Sungalow gecombineerd zou kunnen worden met Logbouw. Heilzame werking, nog beter + energiekosten nog verder omlaag.
    Mvg Jaap

Of registreer je om te kunnen reageren.