Home

Achtergrond

Steeds meer vrouwen met doctorstitel

Het aantal vrouwen met een doctorstitel neemt snel toe. Van de jonge gepromoveerden (tot 35 jaar) is de helft vrouw.

Van de 72.000 mensen in Nederland die een doctorstitel mogen voeren, is drie op de tien vrouw. Dat blijkt uit maandag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De grootste groep gepromoveerden is tussen de 35 en de 45 jaar. Vrouwen voltooiden hun promotie sneller dan mannen.

Bijna negen op de tien gepromoveerden hadden werk, van wie eenvijfde als onderzoeker. Van deze onderzoekers was, net als van alle gepromoveerden, ongeveer 30 procent vrouw. Gepromoveerde vrouwen hebben vaker dan andere werkende vrouwen een volledige baan. Van alle werkzame vrouwen werkte ruim 40 procent 30 uur of meer in de week. Van de gepromoveerde vrouwen is dit ruim 70 procent. Bij de mannen is dit verschil veel kleiner.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.