Home

Achtergrond 158 x bekeken

Staking van de baan bij Lintor in Olen

De stakingsdreiging bij pluimveeslachter Lintor in het Belgische Olen is van de baan.

Nadat vanochtend de ochtendploeg niet aan het werk ging, bereikten vakbonden en directie vanhet bedrijf snel een akkoord over de betaling van overuren en nachtwerk. Doordat de werknemers het werk neer hadden gelegd ontstonden files van vrachtauto's geladen met kuikens die voor de slacht waren aangevoerd.

De werknemers van het bedrijf krijgen 20 procent extra lonne bij nachtwerk, 50 procent bij overuren en 10 procent toeslag bij werk in ruimten met temperaturen onder 18 graden C. Over de andere geschilpunten, zoals de systematische werving van Poolse werknemers zullen later onderhandelingen worden gevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.