Home

Achtergrond

Spruitenprijs stelt teleur

De afzet van spruiten verloopt in de eerste weken van 2008 ronduit teleurstellend.

Na de jaarwisseling zakte de kiloprijs zelfs naar 30 cent en het lukt de typische wintergroente vooralsnog niet uit dit dal te kruipen.

Op het moment vindt een omschakeling plaats naar minder grove rassen. Als gevolg wordt vooral de A-sortering slecht betaald. Van deze fijnere spruiten is het aanbod te groot om een goede prijs op te brengen. De B-spruiten wisten begin deze week nog met moeite de 40 cent te halen maar ook dat blijft een teleurstellende prijs.

Het is vooral de vraag waar het op het moment aan ontbreekt. De kwaliteit van de spruiten is matig waardoor interesse van de handel zwak is. Omdat de andere rassen die nu op het veld staan ook een mindere kilo-opbrengst hebben, is de slechte prijsvorming een fikse tegenvaller voor de telers. Zij hebben het dramatische jaar 2007 nog vers in het geheugen staan en hopen dan ook snel op betere prijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.