Home

Achtergrond 175 x bekeken

'Spar baalt van falende fabrikanten'

Superunie heeft ernstige problemen met een aantal fabrikanten.

Spar, onderdeel van de inkooporganisatie, stelt dat de uitlevering van producten 'ronduit slecht' zijn. Dat meldt vaktijdschrift Distrifood op grond van een onderschepte brief.

De brief is op 9 januari verstuurd door Spar en is gericht aan de supermarktondernemers van Attent en Spar. In volgens Distrifood 'felle bewoordingen' stellen bedrijfseconomischdirecteur Jaap Tukker en commercieel directeur Wim-Jaap Vos dat ze ontevreden zijn met de bevoorrading.

"De uitlevering door onze leveranciers bij onze beide distributiecentra is ronduit slecht. U moet ervan uit kunnen gaan dat de druk van onze kant op slecht presterende leveranciers erg groot is", zo valt te lezen.

Het aantal producenten wordt niet genoemd. Beide directeuren stellen dat de problemen zijn besproken met de directie van Superunie. Tukker en Vos wijten de matige prestaties in de brief aan net afgesproken nieuwe inkoopvoorwaarden, die de leveranciers nopen tot kostenbesparende maatregelen zoals het verlagen van voorraden. Superunie weigert ieder commentaar over leveranciers en kon het bericht gisteren niet bevestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.