Home

Achtergrond

Soeharto aan beterende hand

De gezondheidstoestand van de voormalige Indonesische president Soeharto is vandaag verbeterd.

Hij is bij bewustzijn, herkent mensen en is weer voorzichtig begonnen met eten.

Dat heeft Marjo Soebiandono, het hoofd van het team artsen dat Soeharto behandelt, laten weten. De arts stelde dat de situatie van de oud-dictator nog altijd zeer ernstig is. Soeharto is nog erg zwak en mag slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen.

De 86-jarige oud-president werd drie dagen geleden in een ziekenhuis in de Indonesische hoofdstad Jakarta opgenomen met problemen aan het hart, de nieren en de longen. Zijn situatie was zaterdag kritiek. Zondag was zijn toestand al ietwat verbeterd.

Soeharto regeerde zijn land gedurende 32 jaar met ijzeren hand. Na massale straatprotesten, gevoed door een economische crisis, trad hij in 1998 af. Soeharto kwakkelt al langer met zijn gezondheid. Hij verscheen de laatste jaren nauwelijks in de openbaarheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.