Home

Achtergrond 273 x bekeken

Signum nu ook in Duitsland een MRL in aubergine

In de laatste maand van het afgelopen jaar heeft de Duitse overheid de importtolerantie aanvraag voor Signum in aubergine behandeld en goedgekeurd.

Als gevolg heeft Signum nu een MRL voor tomaat, paprika en aubergine in Duitsland. Telers van genoemde gewassen kunnen nu gebruik maken van dit nieuwe fungicide van BASF.

Halverwege dit jaar heeft het CTB besloten de toelating van Signum uit te breiden naar de niet-grondgebonden teelt van tomaat, paprika en aubergine onder glas ter bestrijding van Botrytis en echte meeldauw. Voor deze teelten geldt een veiligheidstermijn van 1 dag. Signum bevat twee actieve stoffen, namelijk boscalid en pyraclostrobin, en is geformuleerd als een wateroplosbaar granulaat.

In andere teelten (o.a. aardappel, wortelen, koolgewassen en aardbei) is Signum succesvol gebleken door zijn sterke en brede werking tegen schimmels als Alternaria, Botrytis, meeldauw, roest en Mycosphaerella.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.