Home

Achtergrond 1216 x bekeken

Schapen scheren binnen 40 seconden

De Australische schapenscheerder Rodney Joppich scheert vandaag en morgen ruim 750 Mergellandschapen in Schaapskooi Mergelland in Eperheide-Epen (Limburg).

De Australische schapenscheerder Rodney Joppich scheert vandaag en morgen ruim 750 Mergellandschapen in Schaapskooi Mergelland in Eperheide-Epen (Limburg). Al een kwart eeuw toert de Australiër door Europa om jaarlijks ruim 50.000 schapen te scheren. Hij start steevast in Epen. Joppich is de snelste scheerder ter wereld. "We houden regelmatig de stopwatch erbij. Sommige schapen scheert hij zelfs binnen de 40 seconden. Hem aan het werk te zien is een lust voor het oog", zegt Ger Lardinois van Schaapskooi Mergelland. Vroeg scheren heeft volgens Lardinois diverse voordelen. Zo kunnen er mee ooien in de stal en vreten ze meer. Ook kunnen de lammeren de spenen makkelijk vinden. Foto ANP

Stond de buurtschap Zennewijnen nabij Tiel in de Middeleeuwen bekend als rustig thuis voor zonderlinge kloosterlingen, daar ronkten klassieke trekkers afgelopen zaterdag de gemeenschap bij elkaar. De Betuwse Historische Tractoren club organiseerde haar jaarlijkse ruil- en verkoopbeurs op het loonbedrijf van Henk Valkis. Tientallen schroefjes, lichtjes en andere onderdelen, maar ook complete trekkers, landbouwwerktuigen, miniaturen en boekjes uit vervlogen tijden wisselden van eigenaar. Foto William Hoogteijling

Duizenden Australiërs in de oostelijke deelstaten New South Wales en Queensland zijn ingesloten geraakt door grootschalige overstromingen als gevolg van aanhoudend noodweer. In sommige delen van de staten bleef het echter droog. Op andere plekken regende het alleen en bleven storm en noodweer uit. In het zuidwesten en aan de noordkust van New South Wales zijn honderden boerderijen ondergelopen. Lyndon Pfeffer van de boerenorganisatie AgForce Queensland zegt dat de belangrijkste akkerbouwgebieden in zijn staat nog altijd met te weinig neerslag kampen. "Goede, gewone regen is onder meer gevallen in het noordoosten van Queensland, waar veel suikerriet wordt geteeld." Foto ANP

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken krijgt op de Horecava uitleg van een poelier over de bereiding van wild. De nieuwe vleesbereiding van MAQSfood uit het Gelderse Beesd is gisteren op de vakbeurs voor de horeca in de Rai Amsterdam uitgeroepen tot het meest innovatieve idee van het afgelopen jaar. MAQSfood ontwikkelde samen met TNO en kruidenfabrikant Verstegen een procédé waardoor rood vlees en kip - zonder chemische toevoegingen zoals tumbelen, vermalsen of injecteren - mals uit de magnetron komen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.