Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

Sarkozy wil af van visquota

De Franse president Nicholas Sarkozy wil af van de visquota en zal zich gedurende de termijn dat Frankrijk EU-voorzitter is, daarvoor inzetten.

Dat verklaarde hij ten overstaan van Franse vissers in de kustplaats Boulogne-Sur-Mer.

"Het belangrijkste is de zaak van de visquota. We moeten daarvan af en we hebben de gelegenheid daarvoor te zorgen, omdat Frankrijk van 1 juli tot 31 december EU-voorzitter is'', hield hij de vissers voor. "Visserij maakt deel uit van de Franse nationale identiteit'', aldus Sarkozy.

De president zegde de vissers staatshulp toe ter compensatie van de hoge dieselprijs. Het gaat in totaal om een bedrag van 310 miljoen euro voor de komende drie jaar. Met het geld moet vooral de vissersvloot gemoderniseerd worden. Het geld zal bijeengebracht worden door belastingen op visproducten in de handel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arend

    De nederlandse vloot is gesaneerd en gereduceerd tot 10% en de andere landen springen nu in dat gat.
    Bedankt Cazemier en rest van antivisserij beweging.

Of registreer je om te kunnen reageren.