Home

Achtergrond

'Samenwerking In-Co verstevigen'

De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische leden van veilingkoepel In-Co zal verstevigd worden.

Dat zegt Koen Torfs, directeur van de Belgische fruitveiling Profruco. Veiling Zundert vormt met Hoogstraten en Profruco de coöperatie In-Co.

De partijen werken al samen bij de afzet. Veiling Hoogstraten concentreert zich op zachtfruit, terwijl Profruco de hardfruitverkoop verzorgt. De samenwerking van deze veilingen kan verdiepen, stelt Torfs. Zo zijn er logistieke winstpunten te bereiken, maar ook bij de inkoop van verpakking.

Ook overweegt Profruco om haar Nederlandse hardfruittelers lid te laten worden van Zundert, om het voor Nederlandse telers niet extra ingewikkeld te maken om het fruit grensoverschrijdend via Profruco af te zetten. Profruco richt zich sterk op Nederlandse telers in de Zeeuwse teeltgebieden.

In-Co zet gezamenlijk circa 110.000 ton product af, vooral aardbeien, tomaten, paprika, komkommers en hardfruit. De samenwerking in de veilingkoepel bestaat officieel sinds 2006, waarbij ondermeer gebruik wordt gemaakt van elkaars verpakkingscapaciteit en GMO-gelden worden gezamenlijk via In-Co aangevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.