Home

Achtergrond 146 x bekeken

S&N ziet besparingen bij Russische bierdochter

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N), die zich verzet tegen een overname door Heineken en Carlsberg, ziet duidelijke synergievoordelen door volledig controle te nemen over het samenwerkingsverband met Carlsberg in Rusland.

Dat maakte S&N vandaag bekend. Volgens S&N kan er jaarlijks 100 miljoen pond sterling (134 miljoen euro) worden bespaard als het de volledige zeggenschap zou krijgen over Baltic Beverages Holding (BBH), het Russische samenwerkingsverband met de Denen.

Carlsberg aast op de Russische belangen van S&N, terwijl Heineken de Britse activiteiten en die op andere markten wil overnemen. Het bierconsortium heeft een indicatief bod uitgebracht van 7,3 miljard pond (ruim 10 miljard euro). S&N wees dit bod al eerder af als te laag. De Britse beursautoriteiten hebben Heineken en Carlsberg tot 21 januari de tijd gegeven om een formeel bod te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.