Home

Achtergrond

S&N wijst opnieuw bod Heineken en Carlsberg af

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft een verbeterd bod van 780 pence per aandeel van Heineken en Carlsberg afgewezen.

Het bedrijf liet vandaag weten pas bereid te zijn tot een gesprek met de twee belagers als er een bod van minstens 800 pence per aandeel op tafel ligt.

S&N verzet zich hevig tegen een overname door de Nederlandse bierbrouwer Heineken en het Deense Carlsberg. In eerste instantie kwam het tweetal met een bod van 720 pence per aandeel dat later werd verhoogd naar 750 pence. Met de donderdag aangekondigde verhoging naar 780 pence per aandeel waarderen Heineken en Carlsberg de Britse brouwer op 7,6 miljard pond (10,1 miljard euro). Het consortium heeft naar eigen zeggen de financiering voor de overname rond.

Heineken en Carlsberg roepen de aandeelhouders van S&N op om bij de leiding van het bedrijf te benadrukken te gaan praten met het tweetal. "Het is de hoogste tijd voor de aandeelhouders van S&N om een beslissing te nemen. Zonder medewerking van het bestuur van S&N zal er geen formeel bod komen van het consortium'', aldus Heineken-topman Jean-François van Boxmeer.

Het consortium onderstreept geen vijandig bod te willen uitbrengen op S&N. Mocht echter een andere kandidaat zich melden voor een overname van S&N, dan behoudt het consortium het recht om zonder aanbeveling van het bestuur van S&N de overname door te zetten, aldus de verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.