Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Runderslachterijen slachtten veel minder koeien

Runderslachterijen hebben vorig jaar veel minder runderen geslacht dan in 2006.

Het aantal aangeboden slachtkoeien daalde het meest. Dat is een gevolg van de hoger voorschotprijzen voor melk in de tweede helft van vorig jaar en een tekort aan melkkoeien. Melkveehouders hielden hun dieren daardoor langere aan. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees.

Het aantal geslachte koeien daalde vorig jaar met 29.000 stuks ofwel 6 procent naar 470.000 stuks. Dat aantal is ten opzichte van 1995 met 37 procent gedaald. In dat jaar kwam het aantal koeienslachtingen nog uit op 743.000 stuks.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ook de lage vleesprijzen speelden een rol

Of registreer je om te kunnen reageren.