Home

Achtergrond 159 x bekeken

Run op hypotheken in VS

De steeds lagere rentetarieven in de Verenigde Staten hebben een run veroorzaakt op woonhypotheken.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de brancheorganisatie voor hypotheekverstrekkers Mortgage Bankers Association.

Vorige week steeg het aantal aanvragen met 8,3 procent naar het hoogste niveau sinds maart 2004. Van alle aanvragen gaat het in twee derde van de gevallen om mensen die hun huidige hypotheek omzetten naar een nieuwe.

In de Verenigde Staten is de rente sinds september vorig jaar naar beneden geschroefd wegens onrust over een mogelijke recessie. Op dinsdag verlaagde het stelsel van centrale banken, de Fed, de basisrente in een klap met 75 basispunten naar 3,5 procent. Deze noodingreep nam de Fed wegens een inzinking van aandelenbeurzen wereldwijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.