Home

Achtergrond

'Ruim helft Nederlanders wil gekozen premier'

Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) voelt er wel wat voor om de minister-president rechtstreeks te kiezen. Op de vraag wie er dan premier moet worden, noemt een op de vijf Nederlanders Jan Peter Balkenende. 39 Procent wil geen gekozen premier, zo blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Zou 19 procent de voorkeur geven aan Balkenende, 18 procent kiest voor Rita Verdonk (TON) en Wouter Bos (PvdA) en Jan Marijnissen (SP) worden door 13 procent van de ondervraagden gezien als de ideale gekozen minister-president.

Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) voelt er wel wat voor om de minister-president rechtstreeks te kiezen.

Op de vraag wie er dan premier moet worden, noemt een op de vijf Nederlanders Jan Peter Balkenende. 39 Procent wil geen gekozen premier, zo blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Zou 19 procent de voorkeur geven aan Balkenende, 18 procent kiest voor Rita Verdonk (TON) en Wouter Bos (PvdA) en Jan Marijnissen (SP) worden door 13 procent van de ondervraagden gezien als de ideale gekozen minister-president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.