Home

Achtergrond

Rover wil einde aan proef OV-chipkaart

Reizigersvereniging Rover wil dat vervoersbedrijf RET alle apparatuur uitzet waarmee de OV-chipkaart wordt getest.

Woordvoerder Rikus Spithorst zei dat vanmorgen bij BNR Nieuwsradio. Hij wil dat nadat gisteren bleek dat studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen de chip van de dagkaart hadden gekraakt. Met de gekopieerde kaart kan onbeperkt gratis worden gereisd.

Volgens Spithorst komt bij de OV-chipkaart "het ene lijk na het andere uit de kast''. Hij vindt het zonde om met de proef te stoppen omdat de kaart grote voordelen heeft, maar vindt wel dat eerst alle problemen moeten zijn opgelost. "Het gaat nu op alle fronten mis.'' Er is volgens hem gekozen voor een te goedkope, makkelijk kraakbare chip.

Spithorst roept de politiek in Den Haag op om de regie bij de invoering van de ov-chipkaart over te nemen omdat er decentraal van alles fout is gegaan. Tweede Kamerleden hebben gevraagd om een spoeddebat over de problemen met de ov-chipkaart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.