Home

Achtergrond

Rouvoet bezorgd over speedgebruik plattelandsjongeren

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vindt het "verontrustend'' dat steeds meer jongeren speed gebruiken.

Vooral jongeren op het platteland zijn gek op speed. "Begin niet aan die rotzooi, want het is zeer verslavend'', is zijn oproep aan hen. Rouvoet zei dat vandaag na afloop van de ministerraad.

Hij reageerde op de jongste cijfers van Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ), waaruit blijkt dat het aantal verzoeken om hulp van problematische gebruikers in de afgelopen vijf jaar fors is toegenomen. Volgens Rouvoet is de toename van het gebruik moeilijk te verklaren.

Vooral de combinatie van speed en alcohol kan tot veel agressie leiden. De problemen moeten volgens Rouvoet behalve via justitiële weg vooral ook via stevige voorlichting worden aangepakt. "Voorlichting, voorlichting en voorlichting om jongeren te vertellen wat de gevolgen zijn'', zei de minister. Jongeren die toch aan speed zijn begonnen, zou hij willen oproepen naar hulpverleningsinstanties te stappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.