Home

Achtergrond 231 x bekeken

Rode Kruis opent giro voor hulp watersnood Afrika

Het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 5125 geopend voor de slachtoffers van de overstromingen in Mozambique, Zambia, Malawi en Zimbabwe.

Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Door hevige regenval in zuidelijk Afrika is een aantal rivieren, waaronder de Zambezi, uit zijn oevers getreden. Meer dan 100.000 mensen worden bedreigd door het water en 55.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

De regen is heviger dan gebruikelijk in het regenseizoen en houdt langere tijd aan. Op verschillende plaatsen is al cholera geconstateerd en het Rode Kruis vreest uitbraak van andere ziektes. Met het geld wil de organisatie de slachtoffers voorzien van hulpgoederen, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.