Home

Achtergrond

René van der Linden spreekt Poetin over democratie

Topman René van der Linden van de Raad van Europa is donderdag in Moskou voor een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin.

Het gesprek richt zich naar verwachting op de Russische presidentsverkiezingen in maart en op een reorganisatie bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, aldus een verklaring van de Raad van Europa.

Rusland blokkeert momenteel die reorganiatie. Naar verluidt wil het land zo voorkomen dat een efficiënter Hof nog meer vonnissen uitspreekt tegen Rusland.

Rusland is lid van de Raad van Europa, een organisatie van 47 landen voor democratie en mensenrechten. Wegens de gebrekkige democratie staat het echter onder toezicht. Het parlement van de Raad van Europa weigert daarom ook een Russische opvolger voor Van der Linden, die maandag na drie jaar afscheid neemt als parlementsvoorzitter van de Raad van Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.