Home

Achtergrond 191 x bekeken

Regering pakt vuilniscrisis Napels aan

De Italiaanse regering heeft vandaag na ruim drie uur overleg haar oplossingen gepresenteerd voor de vuilniscrisis in Napels.

De strijdkrachten gaan de stinkende afvalbergen opruimen. Zij waren maandag al begonnen. Ook moeten alle "direct bruikbare'' vuilstortplaatsen die gesloten waren, weer open. Een speciale commissaris ziet de komende maanden toe op de uitvoering van het beleid. Napels krijgt ook nieuwe vuilverbrandingsinstallaties.

De regering-Prodi besloot tot de maatregelen na een nacht vol rellen. Boze Napolitanen uitten hun woede over de enorme rotzooi die zich sinds twee weken in de straten opstapelt.

In de wijk Pianura moest de politie traangas gebruiken om honderden stenengooiende demonstranten onder controle te krijgen. Inwoners daar zijn tegen de heropening van een oude vuilnisbelt bij Pianura.

De vuilverwerking in de regio Napels kampt al sinds de jaren negentig met een te kleine capaciteit. Oplosssingen worden tegengewerkt door plaatselijke politici en de Camorra, de Napolitaanse maffia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.