Home

Achtergrond

'Referendum Eindhoven slecht voor PvdA'

Het is slecht voor de PvdA dat in Eindhoven, na de slechte ervaringen in Utrecht, weer twee kandidaten van deze partij het tegen elkaar opnemen in het burgemeestersreferendum.

Dat stelt de verliezende kandidaat van het referendum in Utrecht, Ralph Pans, in een interview in de Volkskrant.

,,Ik dacht: Na het debacle in Utrecht zullen ze in Eindhoven toch wel slim genoeg zijn om niet ook voor twee PvdA'ers te kiezen. Het is niet positief voor de partij als weer twee PvdA-kandidaten zo'n circuit ingaan waarvan mensen een wrange smaak in de mond krijgen.''

Bij het referendum in Utrecht op 10 oktober kwam slechts 9 procent van de stemmers opdagen. Veel kiezers vonden dat ze te weinig keuze hadden omdat de twee kandidaten, Aleid Wolfsen en Ralph Pans, van de dezelfde partij waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.