Home

Achtergrond 235 x bekeken

Recordaantal toeristen in New York in 2007

Een recordaantal van 46 miljoen toeristen heeft in 2007 New York bezocht. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg van New York zondag laten weten

Het aantal toeristen in New York nam drastisch af na de aanslagen van 11 september 2001. In 2002 bezochten 35,3 miljoen mensen de metropool voor recreatie en ontspanning. De afgelopen jaren raakte New York weer meer in trek bij de toeristen. In 2006 bezochten 43,8 miljoen toeristen de stad.

Onder de 46 miljoen toeristen die in 2007 New York aandeden, waren 8,5 miljoen buitenlanders. Een bedrijf dat New York als toeristische trekpleister promoot, stelde dat de grote belangstelling vanuit het buitenland voor een groot deel het gevolg was van de lage stand van de dollar ten opzichte van de euro en de Britse pond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.