Home

Achtergrond 2 reacties

Rechtsstaat?

Begrijpelijk, maar maatschappelijk onwenselijk en onaanvaardbaar.

Zo is het besluit van projectontwikkelaar Van der Looy om zich terug te trekken uit het project Science Link, te kenschetsen. Hij ziet af van de bouw van het bedrijventerrein voor biowetenschappen in Venray uit vrees voor acties van radicale dierenactivisten.

De bedreiger krijgt daarmee zijn zin. Als dit de hedendaagse werkelijkheid is in Nederland, is geen sprake meer van een rechtsstaat. De gang van zaken wordt dan bepaald door losgeslagen lieden die door geweld/geweldsdreiging anderen hun mening op kunnen leggen.

De activisten kraaien victorie over het feit dat Van der Looy het na het bekladden van huizen van directieleden wel welletjes vond. De volgende keer zou het er minder vriendelijk aan toegaan, was de bijbehorende mededeling. Begrijpelijk dat de ondernemer veiligheid van zichzelf en personeel verkiest boven principe, al geeft hij ook een vrijbrief voor meer van die soort walgelijke dreigementen.

De politiek heeft Kamerbreed de acties veroordeeld. Dat is het minste wat zij kan doen. Het wordt tijd dat de overheid paal en perk stelt aan deze activiteiten en dat zij en justitie actiever en harder optreden. Opsporen en voor de rechter brengen. Helaas gebeurt dat laatste vooral als je radicale dierenactivisme tot terrorisme bestempelt of waarschuwt voor doorschietende dierenliefde. Het is de wereld op z’n kop.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    A.

    Waarom worden dergelijke dingen niet eindelijk eens als terrorisme aangemerkt, zodat dergelijke lieden eindelijk eens aangepakt kunnen worden. Het is toch te gek voor woorden dat zoiets dergelijks in Nederland toegelaten wordt.

  • no-profile-image

    vleeskuikenhouder

    Ik wist wel dat Plantema uit Hardenberg gelijk had.

Of registreer je om te kunnen reageren.