Home

Achtergrond 323 x bekeken

Rassenproeven witlof aangepast

De opzet van de witlofrassenproeven van LTO-Groeiservice is dit jaar drastisch veranderd.

De uitkomsten moeten leiden tot een op de praktijk gebaseerde rassenlijst.

De aanpak voor de witlofrassenproeven is ontwikkeld met adviesbureau Chiconsult. De wortels voor de proeftrekken (op bedrijven in Noord-Holland, IJsselmuiden, zuidwest- en zuidoost-Nederland) komen van hetzelfde proefveld, van zaaisels op 9 mei en 7 juni. Daarmee wordt gezocht naar de optimale zaaiperiode. Het treksresultaat van beide wortelpartijen (met een vergelijkbare gewasbehandeling en koeling) zullen steeds naast elkaar te zien zijn.

Verder wordt bij Jan de Vries in Espel met de verschillende rassen een late trek uitgevoerd, om te toetsen tot hoe ver de lofproductie verlaat kan worden.

De resultaten worden gebundeld in een rassenlijst. Die wordt jaarlijks aangevuld om jaarverschillen er uit te halen. Verder wordt, evenals vorig jaar, een houdbaarheidsproef georganiseerd. De bijeenkomsten staan vermeld op www.weekbladgroentenenfruit.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.