Home

Achtergrond 368 x bekeken

Ramos in top-3 nieuwe stierenindex zwartbonten

De stier Ramos is in de gecombineerde lijst van zwartbonten van de gisteren verschenen nieuwe stierenindex opgeschoven van een vierde naar een derde plaats.

De stier Roumare zakt van een derde naar een zesde plaats. De nieuwkomers in de top-10 zijn Picston Shottle en Jobert. Delta Paramount en V Eaton vallen weg uit de top-10. O-man staat nog steeds bovenaan de gecombineerde lijst van zwartbonten.

CR Delta introduceert drie nieuwe stieren. Mr Kris, de allround Martinuszoon, is de hoogste nieuwkomer met 220 NVI op nummer 5. Welberger Sonlight en HS twister nestelen zich achter Mr Kris op de NVI-lijst.

Alta's hoogste NVI-stier Alta Cassanova weet zich op een goede vierde plaats in het NVI-klassement te handhaven. De hoogste debutant in deze indexdraai is AltaJorik.

De Deense zwartbonte stier V Eaton van sperma-importeur Koole en Liebregts zakt iets in de lijst, maar stijgt wel met zijn eiwitgehalte en blijft de meest gebruikte importstier bij dit bedrijf. Het sperma van de populaire stier Stol Joc wordt schaarser. Het sperma van de stier Gavor is volop beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.