Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Rage in België: jagen met pijl en boog

Een groeiend aantal Belgische jagers pakt weer de pijl en boog om zwijnen en herten te doden. De Waalse federatie van boogjagers is in korte tijd gegroeid tot 1.500 leden. Een Vlaamse vereniging is op komst.

”Het zijn niet zelden jagers die de jacht met het geweer beu zijn. Een geweer is niet echt eerlijk tegenover het wild en heel gemakkelijk”, zegt Jean Gallopin, voorzitter van de Waalse vereniging, maandag in Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Boogjagers besluipen het wild, tegen de wind in. ”Op goed 15 meter, terwijl je het everzwijn in het wit van de ogen kijkt, laat je de pees trillen. Met een welgemikt schot zakt zo’n dier meteen neer.”

Volgens hem is de boogjacht in België ”niet echt verboden en niet echt legaal”. De meesten gaan op pad in de Franse Ardennen, waar het wel mag.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    arno

    uiteindelijk wil marianne thiemen dit, want dit is een van de natuurlijke vijanden van het zwijn en het hert

Of registreer je om te kunnen reageren.