Home

Achtergrond 220 x bekeken

Rabobank wapent zich tegen kredietcrisis

Rabobank heeft een deel van zijn hypotheekportefeuille omgezet in obligaties.

Het gaat om een pakket van Nederlandse hypotheken met een waarde van 30 miljard euro. Door de maatregel wapent de bank zich naar eigen zeggen nog beter tegen de huidige kredietcrisis.

Bankier Marco Roddenhof van Rabobank bevestigde vandaag een bericht hierover in de Britse zakenkrant Financial Times. Volgens hem gaat het om het zogenoemde securitiseren van leningen. "Zodra dit gebeurd is, kun je deze obligaties als onderpand gebruiken indien je een lening wilt van een andere bank of van de centrale bank.''

Rabobank besliste al in november vorig jaar de maatregel te nemen, omdat de bank niet wist welke gevolgen de kredietcrisis in 2008 voor de coöperatieve bank zou hebben. "Nu gelden deze obligaties voor ons als optie achter de hand. Onze liquiditeitspositie is al stevig. Veel mensen zien ons als een veilige haven voor hun geld, dus we hebben aanvullende liquiditeit niet nodig'', aldus Roddenhof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.