Home

Achtergrond 16 reacties

PvdD boekt grootste groei in aantal leden

De Partij van de Dieren zag vorig jaar haar ledental met 9,5 procent toenemen.

De partij is daarmee de grootste groeier van de in de Kamer zittende partijen, zo blijkt uit cijfers van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.

Ook de ChristenUnie (plus 3,8 procent), D66 (0,7 procent) en SGP (0,3 procent) zagen hun ledental stijgen. Grootste verliezer was de VVD, met een daling van 9,8 procent. GroenLinks verloor 7 procent. Overigens is de PvdD met bijna 7.000 leden de kleinste partij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Wat zal de natuur mooi worden als kuijpers zijn waaniedee werkelijkheid zou worden nl. de vossen eten eerst alles op en de rest jagen ze naar het buitenland en als er niks meer te vreten is voor de vossen zullen ze wel aan de personen als deze man moeten beginnen om nog in leven te blijven! Bij ons in Landhorst leven alleen de kippen en eenden bij de mensen die ze ´s nachts binnen opsluiten want als je dat niet doet komt de vos ze gewoon even doodmaken! Weidevogels zien we 2 weken in het voorjaar en dan zijn ze weer verder want ze zien te veel vossen en willen niet meer in onze regio blijven! Ook laat men in nederland runderen op een afgezet gebied grazen en verhongeren omdat dat natuur moet zijn. Dit zijn echt mensen die roepen dat ze goed zijn voor het dierwelzijn, laat ze dan zelf maar een een paar maanden niet eten dan kunnen ze ervaren wat dat voor dieren betekend! Ik hoop voor de dieren dat ze de runderen in de natuurgebieden na doen dan komt er misschien nog een moment dat ze hun verstand gaan gebruiken.
  Marcel

 • no-profile-image

  hertogs

  Proficiat. weer terecht. Eindelijk een partij die inziet dat gedrag tav dieren hier en daar drastisch dient te veanderen. Voorbeeeld: jagen. Ruim 95% van onze bevolking is tegen dit crimineel gedrag. eindelijk een partij die ernaar streeft dit zinloos gemoord de kop in te drukken. En jagers moeten dan niet gaan zeuren over wildbeheer, onzin het is gewoon gedrag door wilden. Dus nogmaals proficiat, hopend op een jachtvrij Nederland

 • no-profile-image

  dekkers

  Hertogs raakt de spijker op de kop. Midden in de roos. Weg met die jacht.

 • no-profile-image

  Kuijpers

  Bianca is weer goed bezig. Haar taalgebruik heeft weer een hoge literaire waarde.
  Mensen zoals Bianca, Joris, Bertram, roepen als een (toepasselijk) kip zonder hoofd!! Ook zij weten dat 95% tegen de jacht is. Dit heeft niets met 7000 leden van een politieke partij te maken. Getuige hier uw intelligentie. En een land zonder jagers zou een puinhoop veroorzaken???? Wat een onzin. Dus 31000 inwoners van dit land houden hier de zaak op peil. Als je dat zelf gelooft, ben je niet van deze wereld. Laat ecologische processen toch eens hun gang gaan. Ze krijgen daar echter de kans niet voor, want onze groenrokken moeten met het "beheerinstrument" (lees: jachtgeweer) op pad om hun ingehouden frustraties te kunnen botvieren. Zij hebben grond gepacht, moeten daarvoor betalen en willen dus KNALLEN, nodig of niet. Ergens, als je een beperkte intelligentie hebt, best begrijpelijk. Integendeel niet realistisch. Maar de standpunten zijn zo polariserend,dat van een voorlopige oplossing nog geen sprake is, alhoewel jagers zich steeds meer realiseren nog slechts achterhoede gevechten te voeren. Nu de Partij voor de dieren een gigantische opmars gaat maken, breekt het angstzweet uit deze strijd definitief te verliezen. 95% van de bevolking hoopt dit ook, dus gebeurt dit op den duur. dat is 100% zeker en daar worden jagers uiterst nerveus en gemeen van en ontzien niemand in woord en gebaar. Hun speeltuin (Sorry:beheerterrein)komt in het geding. Heren jagers: stop ermee en vertel Uw kleinkinderen liefdevol over een natuur zonder (opa) jager. Zou een mooie gedachte zijn.

 • no-profile-image

  p. de boer

  Zojuist door mij opgericht:p.o.p.e.o.v.d.l.v.d.p.v.d.d.
  (partij om praktijk ervaring op te doen voor de leden van de partij voor de dieren). Ik ben zelf het eerste lid. Zo juist zijn er nog 3 mensen lid geworden. Een spectaculaire groei van maar liefst 300 honderd procent. Dat zijn nog eens percentages!!!!
  kuipers, ik stel voor dat jij samen met wakker diertje een gratis lidmaatschap aangeboden krijgt( wat kennis op doen in de sector is voor jullie immers geen overbodige luxe) We zitten nu met onze partij al op een groei van 500 procent. In 5 minuten tijd!!! Nog nooit vertoond!

 • no-profile-image

  Joris

  Een land zonder jagers is het zelfde als een land zonder politie. Alles moet op een goede manier gebeuren, anders loopt alles uit de hand. Er is dan geen goed leven mogelijk, het wordt een zootje. Als Nederland zo door gaat, is het over 50 jaar helemaal vol gebouwd met huizen. Veel te veel mensen op een kleine oppervlakte. Men denkt laat maar binnen komen geld en plaats genoeg. Maar denk is wat op langer termijn, is hier wel toekomst voor hen en verpesten we de hele leefomgeving voor elkaar. Dit geld ook voor de dieren in het wild, laat maar alles leven. Hier zijn de schades niet te overzien. Er zullen zeer zeker dier ziektes ontstaan die al het wild wel zo treffen dat er niets overblijft. Men moet met gebieden werken en zeker niet alles aan elkaar verbinden. Ook moet men met fokprogramma werken voor nieuw bloed. Men moet zorgen dat er een populatie blijft die beheerbaar is en zeker geen schades veroorzaakt. Om goed voor de dieren te zijn moet men ook afschieten .dit hoort er gewoon bij. Want zachte heemeesters maken diepe wonden.l

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Tjah marcel, vossen lijken inderdaad veel op mensen qua gedrag.
  Gelukkig maar dat vossen zich op enig moment zelf reguleren.
  Inderdaad marcel dat moeten wij nog even van reintje leren.
  (of ff op website overbevolking.nl kijken).

 • no-profile-image

  boer

  om precies te zijn: 665 zielige zielen er bij!
  Bravo

 • no-profile-image

  Dorien

  Wakker Dier, zoals de PvdD nu bezig is met al hun onzin verhalen die steeds weer door echte wetenschappers worden achterhaald. Zoals de film. Dan mogen ze wel even juigen maar uiteindelijk worden de ogen van de meeste Nederlanders weer geopend. Alleen degene die nu naar de nieuwste winkel in Nederland hollen om hun hondje een nieuwe jasje te geven zullen nog bij de PvdD blijven. Maar deze mensen stemmen ook alleen maar omdat ze niet weten waarvoor de andere partijen staan en omdat ze een hondje met kleertjes aan hebben. Wie is hier gek.

 • no-profile-image

  sjeng

  Deze groei is verklaarbaar en evenredig aan de groeiende vraag bij psychische hulp vraag. Zou dit toeval zijn?
  Het verkiezingsprogramma van de pvdd is voor dit soort mensen te bevatten: eenzijdig en op kleuterniveau. Alle overige samenlevingsvraagstukken gaan boven hun pet uit en durven dus niet op partijen te stemmen welke zich wel met dit soort vraagstukken bezighoud.

 • no-profile-image

  Bianca

  Hee kuijpers/zuijpers?ga s een poosje in je ecologische hoofdstructuur rondarren mischien kom je tot rust

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Een woord van dank aan de foute vervoerders is niet op zijn plaats. Het geknoei met nertsen en konijnen alsmede gerommel met gangbare en halfwilde zwijnen, heeft ook tot die fenomenale groei bijgedragen.
  Mensen gaan bedanken voor hun foute gedrag t.o.v. weerloze dieren?
  Nee daar pas ik voor.
  De partij voor de dieren, wordt meer en meer : de advocaat van de dieren.
  Daar kan niemand bezwaar tegen hebben toch?

 • no-profile-image

  Bianca

  Al die mensen die hun hond aan de boom vastbinden als ze op vakantie gaan dat heb ik jagers nog nooit zien doen,en al die vogels en andere dieren die in veels te kleine kooitjes opgesloten zitten bij het "want het is zo gezellig zeikvolk"Ga toch krassen

 • no-profile-image

  kip

  Kuijpers, nog geen zwijn voor je auto gehad zeker op de veluwe? dan ga je wel anders piepen over dat jagen. Echt gigantisch die opmars van de PvdD, ze hebben al, let op, 7000 leden! En hoeveel inwoners had Nederland ook alweer? Reken uit, hoeveel procent van de nederlanders staat achter je? Gelukkig heb je nog een paar jaar te gaan voordat t weer verkiezingen zijn, wie weet worden jullie dan wel nummer 1!

 • no-profile-image

  Zuijpers is 16 dagen na de jaarwisseling blijkbaar nog niet nuchter. Gelet op de onzin die hij nu nog uitkraamt zie ik het somber in voor hem. Hij slaat zo ver door, dat hij het zelfs heeft over "een kip zonder hoofd". Een kippenhoofd, zie je 't voor je? De goede man of vrouw is in de war, heb medelij met hem.

 • no-profile-image

  Betram

  Hahaha 95% van de bevolking en PvdD heeft al bijna 7000 leden...Tjongejonge knap hoor

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.