Home

Achtergrond

PvdA’er eist vertrek bedrijven uit Europarlement

PvdA-Europarlementslid Thijs Berman eist dat het Europees Parlement twee onderhoudsbedrijven buiten de deur zet. Berman vermoedt dat de ondernemingen in onderling overleg te hoge rekeningen sturen aan het parlement.

”Ze vroegen 60.000 euro voor een simpel paaltje met een sensor voor toegangspassen. Uiteindelijk bleek het 2000 euro te kosten: dertig keer minder. Onvoorstelbaar!”, weet Berman. De PvdA’er vraagt woensdag in de commissie begrotingscontrole om de bedrijven snel op een zwarte lijst te plaatsen.

Berman wil ook dat het parlement meer kantoorruimte koopt in plaats van huurt. Dat bespaart volgens hem veel belastinggeld. ”Voor een ruimte naast het parlement hebben we nu al drie keer zoveel aan huur betaald als het kostte om te kopen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.