Home

Achtergrond 182 x bekeken

PvdA eist oplossing voor gedoe met treinkaartjes

Nederlanders moeten op ieder treinstation in Nederland een kaartje kunnen kopen naar ieder ander station in Nederland.

Dat vinden de PvdA-Tweede Kamerleden Lia Roefs en Diederik Samsom. Zij hebben vandaag vragen gesteld aan minister Camiel Eurlings van Verkeer naar aanleiding van de situatie op twee nieuwe stations in Zuid-Limburg.

Op de stations Heerlen De Kissel en Eygelshoven-markt, die begin december in gebruik werden genomen, kunnen alleen kaartjes van en naar Duitse bestemmingen worden gekocht.

De Nederlandse Spoorwegen rijden niet langs de genoemde stations. Veolia en Euregiobahn doen dat wel. De ov-bedrijven konden het niet met elkaar en met de loale overheden eens worden over wie moet opdraaien voor de kosten van het plaatsen van een NS-kaartautomaat.

Volgens Roefs toont de situatie op de beide stations aan dat de lokale overheden en de bedrijven niet in staat zijn om tot een oplossing te komen. De reiziger is de dupe en Roefs meent net als haar partijgenoot Samsom dat minister Eurlings moet ingrijpen. "Zoals het nu gaat, dat kan niet'', aldus Roefs

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.