Home

Achtergrond 137 x bekeken

Psychologische bijstand voor gestrande Chinezen

De autoriteiten van de Chinese provincie Zhejiang hebben een team van zestien psychologen op pad gestuurd om geestelijke bijstand te verlenen aan burgers die soms al dagen vastzitten op treinstations.

Volgens het persbureau Xinhua gaat de groep eerst aan de slag in de stad Hangzhou, waar de noodzaak tot "crisis-interventie'' intussen groot zou zijn.

Door aanhoudende sneeuwval, ijzel en stormen ligt het maatschappelijk leven in grote delen van Centraal- en Zuid-China stil. Volgens de jongste schattingen zijn zeker 105 miljoen mensen direct of indirect getroffen door de winterse chaos. Miljoenen mensen wachten op treinstations op vervoer. Ze willen wegens de viering van Chinees Nieuwjaar weg uit de grote stad en terug naar hun familie op het platteland, die ze vaak maar eens per jaar zien.

Een van de psychologen in Hangzhou onderstreepte woensdag dat de geestelijke nood onder velen hoog is. Ze willen hoe dan ook naar huis, maar ze staan intussen aan de rand van een zenuwinzinking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.