Home

Achtergrond

Provincie Limburg bezorgd over Floriade

De provincie Limburg is ongerust over het tempo en de planning van de Floriade die in 2012 in Venlo wordt gehouden.

Dat schrijft dagblad De Gelderlander. Gedeputeerde Ger Driessen van het CDA sprak onlangs zijn zorg uit tijdens een vergadering van Provinciale Staten in Maastricht.

Driessen zegt nu een brief te sturen naar gemeenten en andere betrokken partijen. Waar het gaat om de gebouwen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo in 2012 wordt volgens Driessen te weinig tempo gemaakt. Ook ontbreekt het aan voldoende onderlinge afstemming tussen de diverse betrokkenen en is de informatievoorziening gebrekkig.

Verder vindt de gedeputeerde dat de totale planning van het project niet in alle opzichten even duidelijk is. Bovendien zouden risico's onvoldoende in kaart zijn gebracht en zou niet genoeg overdacht zijn hoe de organisatie zich tegen tegenvallers kan wapenen.

De brief, waarin Driessen zijn zorgen uit, wordt in de loop van deze week verstuurd. De gedeputeerde verlangt van de betrokken partijen in de loop van februari een antwoord dat hem gerust kan stellen. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo reageerde enigszins verbaasd: "Ik
vind het raar. Ik wacht die brief even af, maar ik geloof niet dat we ons daar erg veel van moeten aantrekken. De provincie gaat niet over
de Floriade en zit ook niet in het project. In 2012 gaan de deuren gewoon open."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.