Home

Achtergrond 200 x bekeken

Protest Boskopers tegen gebruik polder

Onder de Boskoopse bevolking is flinke commotie ontstaan over de mogelijke gevolgen van de komst van de rondweg en het vrijgeven van de Middelburgse en de Tempel Polder voor bedrijvigheid.

Over de grootscheepse illegale bouwpraktijken op dit voormalige veilingterrein doet de rechter deze week uitspraak.

Het terrein van de voormalige Boskoopse veiling is een aantal maanden geleden gekocht door tuinplantleverancier Groen-Direkt. Door de planpresentatie van dat bedrijf lijkt de bevolking te zijn wakker geschud. Het bedrijf wil jaarlijks dertig monsterbeurzen organiseren in Boskoop, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Stichting Red De Polder eist dat het bestaande veenweidelandschap van de Middelburgse en de Tempel Polder in Boskoop behouden blijft.

De gemeente heeft een bouwstop opgelegd en heeft geboden alle illegale bouwwerken af te breken en te verwijderen op straffe van € 10.000 per week. Afgelopen vrijdag stonden beide partijen hiervoor voor de rechter, die later deze week uitspraak doet.

Groen-Direkt informeert vandaag om 13.30 uur alle leveranciers op het kantoor over de ontwikkelingen rond de bouwplannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.