Home

Achtergrond

Proef met belichte trostomaat levert 98 kilogram op

Op het Improvement Centre in Bleiswijk heeft de proef met belichte trostomaten in een semi-gesloten kas uiteindelijk een opbrengst gegeven van 98 kilogram trostomaten per vierkante meter.

Hiermee is het uiteindelijke doel van de proef; 100 kilo van een vierkante meter net niet gehaald. In de proef, van Green Q, Seminis en Forteco, stond het grove trostomatenras Idooll onder 200 micromol licht. De plantdatum van de proef was 13 oktober 2006 en op juli 25 juli 2007 werd er tussengeplant. Hiervan werden de eerste tomaten op 24 september geoogst.

Van de oude planten werden op 10 september de laatste tomaten geoogst en op dat moment was er 76 kilogram totaal dat jaar geoogst. De zomerplanting wordt week 9 gekopt en daarvan zullen rond week 15 de laatste tomaten geoogst worden. In week 10 zal worden tussengeplant.

Green Q gaat dit jaar ook verder met de proef. "98 kilogram als bruto-opbrengst is een goed resultaat, maar we denken dat 100 kilogram toch echt haalbaar is. Bovendien hebben we van het eerste jaar veel geleerd wat we zullen gebruiken in het tweede jaar."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.