Home

Achtergrond

Proef: een gsm-tarief voor hele Benelux

De regeringspartijen CDA en PvdA hebben vandaag bij staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aangedrongen op een proef om binnen de Benelux te komen tot één binnenlands tarief voor mobiel bellen.

De tarieven binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van staatsgrenzen. Dat is vooral nadelig voor mensen die in de grensstreken wonen. Als hun eigen telefoonaanbieder geen antenne heeft in de buurt, worden hun gesprekken vaak geleid via het buitenland en dat leidt tot onverwacht hoge kosten.

De christendemocraten in het Beneluxparlement drongen eerder al aan op een experiment in de drie landen. CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels diende vandaag een motie hierover in, samen met zijn collega Martijn van Dam van de PvdA. Heemskerk toonde zich bereid een experiment te bevorderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.