Home

Achtergrond 209 x bekeken 2 reacties

ProRail mag op konijnen jagen in Utrecht

ProRail mag op konijnen gaan jagen langs de spoorlijnen in de provincie Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van ProRail vandaag bekendgemaakt.

De konijnen graven holen waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, aldus Prorail. "De konijnen graven holen. Als een trein op een talud ligt, kan het spoor verzakken. Ook kan een trein minder comfortabel gaan rijden als onder het spoor holen liggen.''

De vergunning geldt tot en met 31 december 2013. Het konijn is een beschermde diersoort, waarop niet mag worden gejaagd. De provincie heeft in dit geval ontheffing verleend in het belang van de openbare veiligheid. "Er zal op de dieren worden gejaagd met fretten. Deze roofdieren kunnen namelijk makkelijk in de holen van de konijnen.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hertogs

    Piet je weet er niets van. Je moet de FF-wet eens leren. Konijnen zijn een beschermde diersoort, waarvoor een landelijke vrijstelling geldt, daardoor kan er op gejaagd worden. In dit geval heel terecht, daar er een direct gevaar voor de bevolking optreedt. In de meeste gevallen is de jacht op konijnen zinloos, daar zij voedsel vormen voor grotere roofdieren. Als jagers de konijnen dan wegschiten ontstaat daar een gebrek aan voedsel en zullen de grotere roofdieren zich elders mee dienen te voeden. Hetgeen grote gevolgen kan hebben voor ecologische processen. (Maar.....misschien is dit voor U wel allemaal wat te moeilijk)

  • no-profile-image

    piet

    een konijn is wel bejaag baar en staat te boek als schadelijk diersoort

Of registreer je om te kunnen reageren.