Home

Achtergrond 169 x bekeken

Prinses Margriet 65 jaar

Prinses Margriet is zaterdag 65 jaar geworden. Ze viert dat zaterdagavond in haar woonplaats Apeldoorn met een uitvoering van het Arnhemse balletgezelschap Introdans, waarvan ze beschermvrouw is.

Het was een initatief van Introdans zelf om Margriet een voorstelling aan te bieden. "Hoe bescheiden ze ook is, ze heeft het aanbod in dank aanvaard. Maar ze zei meteen dat ze dan graag ook vrijwilligers wilde laten meegenieten en medewerkers van organisaties waarbij ze betrokken is'', vertelde artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt deze week.

De nieuwbakken AOW'ster gaat verder gewoon door met onder meer haar werk voor het Rode Kruis en het vervullen van representatieve plichten. Ze is onder meer vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en lid van het bestuur van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen.

Met haar zus de koningin, die op 31 januari zeventig wordt, doet de prinses het feest op 1 februari nog eens dunnetjes over. De jarige zussen bieden familie en vrienden in Carré in Amsterdam dan een voorstelling aan van muziek en dans, uitgevoerd door studenten van de conservatoria en podiumkunstopleidingen in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.