Home

Achtergrond 153 x bekeken

'Politiek ingrijpen financiële crisis niet nodig'

Oud-minister van Financien Onno Ruding vindt dat de Nederlandse regering op dit moment niet hoeft in te grijpen vanwege de huidige ontwikkelingen op de financiële markten.

"Financiële steunmaatregelen zoals de Amerikaanse president Bush die heeft gedaan, zijn niet nodig. Ook lastenverlichting is nu niet nodig'', aldus Ruding vandaag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de kredietcrisis.

Ruding vindt het nu niet het juiste moment voor zulke ingrepen. "Mogelijk zijn dergelijke maatregelen nodig als we een of twee jaar verder zijn'', aldus de oud-minister. Vorige week kwam de Amerikaanse president met het Congres overeen ongeveer 150 miljard dollar in de economie te pompen via belastingvoordelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.