Home

Achtergrond 1 reactie

Politiebureaus in hele land dicht

Politiemensen staken vandaag in het hele land. Voor het eerst sinds de vakbonden in december protestacties begonnen tegen het cao-beleid van minister Guusje ter Horst wordt in alle politiekorpsen op dezelfde dag gestaakt.

De werkonderbrekingen worden in de regio's verschillend ingevuld. Overal gaan politiebureaus dicht voor het publiek.

Bij sommige korpsen leggen vakbondsleden de hele dag het werk neer, in andere regio's gaat het om stakingen van een paar uur. In onder meer Gelderland-Zuid gaan politiemensen 's ochtends voorlezen op basisscholen, Haaglanden is een van de korpsen waar stakers een petitie aan de korpsbeheerder aanbieden. Voor de politieregio Midden en West-Brabant zijn geen stakingsactiviteiten aangekondigd.

Inmiddels heeft de minister een nieuw bod gedaan, waar de bonden echter niet op in zijn gegaan. De partijen hebben nu afgesproken verkennende gesprekken te gaan voeren waarin ze hun standpunten nog eens uit de doeken doen. Pas als die verkennig is afgerond, kunnen de onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst verder gaan.

De bewindsvrouw verhoogde haar eerste bod met een half procentpunt tot 9,25 procent voor agenten die al lange tijd op straat werken en aan het eind van hun salarisschaal zitten. Andere politiemensen kunnen 6,25 procent extra salaris tegemoetzien in de komende twee jaar.

De ACP eist een structurele loonsverhoging van 200 euro per maand. De NPB wil een loonsverhoging van 3,3 procent per jaar en tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten voor politiemensen met een partner die niet werkt en/of studerende kinderen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  bert

  Het maakt niet uit of ze staken of niet.
  Hier merken we weinig van.
  Ze doen toch niets behalve af en toe een laser plaatsen.
  De misdaad is al georganiseerd,nu de politie nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.