Home

Achtergrond 143 x bekeken

Politieacties heviger, maar niet onomstreden

De politie breidt de acties om een betere cao af te dwingen maandag uit. De oproep van de Nederlandse Politiebond (NPB) om naar huis te gaan is collega-bond ANPV echter in het verkeerde keelgat geschoten.

In zeker twaalf van de 25 politieregio’s en bij landelijke politiediensten kunnen de actievoerders zich laten registreren als staker en huiswaarts keren. Volgens ANPV gaat dat te ver omdat dan de openbare veiligheid in het geding raakt.

Ook bij de overige politiekorpsen wordt vandaag actie gevoerd. In Den Bosch stonden stakingen op stapel en een demonstratie bij het bezoek dat Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken maandag aan de stad brengt. De acties zijn echter afgeblazen nadat in de nacht van zondag op maandag een medewerker van het korps aan de gevolgen van een motorongeval overleed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.