Home

Achtergrond

Plan voor lightrail naar Westland

Een lightrail die ook vracht vervoerd van en naar het Westland moet in de toekomst mogelijk worden, als het aan Groen Links (GL) ligt.

De GL-fractie in de Provinciale Staten wil volgens AD editie Westland een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren naar de aanleg van een lightrail-traject. Volgens GL-statenlid José Chung houdt dit plan rekening met de bestaande inrichtingen en worden geen kassen gesloopt.

Volgens Chung biedt de lightrail ook de kans om het vrachtverkeer van en naar Westland terug te dringen. "Door de drukte op de wegen rijden soms halfvolle vrachtwagens bij de veiling weg, om op tijd bij de klanten te kunnen zijn. Met de Westlandrail wordt het mogelijk een vrachttram naar Schiphol te sturen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.