Home

Achtergrond

Perfect weer tijdens nieuwjaarsduik Scheveningen

Bij de Scheveningse pier hebben dinsdagmiddag 9500 mensen meegedaan aan de traditionele nieuwjaarsduik in de Noordzee. Daarmee was bijna het maximum van 10.000 deelnemers bereikt, aldus een woordvoerster van de Unox Nieuwjaarsduik.

"Het weer is perfect voor een mooie duik. Het is drie graden en bijna windstil en de zeetemperatuur is 8 graden.'' De organisatie noemt 10.000 deelnemers het maximum. "Anders wordt het onverantwoord. We zouden dan hun veiligheid niet kunnen garanderen. In 2006 deden 8200 mensen mee maar toen lag er de dag ervoor nog sneeuw en dat schrikt mensen af''. Vorig jaar werd de nieuwjaarsduik afgeblazen omdat het vanwege een combinatie van wind, opkomend tij en de golfbrekers te gevaarlijk was.

Dinsdag organiseert Unox in totaal 25 nieuwjaarsduiken, naast Scheveningen ook in onder meer Ouddorp, Zandvoort, Noordwijk en op Vlieland en Ameland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.