Home

Achtergrond

Patiënt krijgt digitaal toegang tot medisch dossier

Patiënten van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp krijgen naar verwachting eind dit jaar de mogelijkheid hun medisch dossier in te zien via internet.

Met een toegangscode kan de patiënt het eigen dossier opvragen. Volgens hoofd automatisering M. Bouquet van het ziekenhuis is het systeem uitermate goed beveiligd.

Het Spaarne Ziekenhuis maakt als eerste in Europa gebruik van Epic, een nieuw informatiesysteem voor ziekenhuizen. Het systeem wordt in fases ingevoerd.

Een deel van het eigen medisch dossier zal worden afgeschermd voor de patiënten. "Het is niet de bedoeling dat iemand de uitslag ziet van een medisch onderzoek voordat hij deze te horen heeft gekregen van de specialist'', aldus het hoofd automatisering. Ook huisartsen kunnen eind dit jaar inloggen op het nieuwe systeem om informatie op te vragen over hun patiënten.

Het nieuwe computersysteem biedt zowel ziekenhuis als patiënten voordeel, omdat afspraken veel efficiënter kunnen worden gemaakt, aldus het hoofd automatisering. "Een keten van afspraken kunnen we nu in een keer regelen.'' Volgens hem levert het nieuwe systeem ook financieel grote voordelen op, omdat onderhoudskosten lager zijn. Het ziekenhuis financiert de invoering ervan uit eigen middelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.