Home

Achtergrond 1 reactie

Partij voor de Dieren wil verbod hamsterballen

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maatregelen treft tegen het misbruik van dieren als kunstuiting.

De fractie heeft hierover Kamervragen gesteld naar aanleiding van de inbeslagname van honderd hamsters van de Amsterdamse kunstenares Tinkebell. Dat meldde de partij vandaag op haar website.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) maakte donderdag bezwaar tegen het kunstwerk Save The Pets, waarin de beestjes de hele dag rondrenden in felgekleurde plastic ballen.

Volgens de PvdD vindt het merendeel van de Nederlanders de kunstuiting dierenmishandeling. "Dit project maakt pijnlijk duidelijk dat de huidige beschermingswet voor dieren nog niet voldoende handvatten biedt om paal en perk te stellen aan het martelen van dieren als kunstuiting.''

De Partij voor de Dieren stelde al tweemaal eerder Kamervragen naar aanleiding van dieronvriendelijke kunstobjecten. Hierbij werden levende kippen en een stervend schaap gebruikt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de hamsterweken zijn begonnen,las ik ergens

Of registreer je om te kunnen reageren.