Home

Achtergrond

PD voorziet problemen in komkommer- en uienteelt

Het wegvallen van een aantal werkzame stoffen leidt tot acute problemen in de teelt van komkommers, in de bloembollenteelt, de teelt van witlof- en cichoreipennen, in de teelt van prei en van uien.

Dit blijkt uit een inventarisatie die de Plantenziektekundige Dienst heeft gemaakt in samenwerking coördinatoren vanuit het bedrijfsleven. De inventarisatie volgde op de herbeoordeling van middelen door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Voor vrijwel alle teelten worden problemen voorzien bij de bestrijding van muizen. Dit komt door het wegvallen van de toelating van chloorfacinon (Finito). In de komkommerteelt worden directe problemen verwacht bij de tripsbestrijding door het wegvallen van methiocarb.

In de bonenteelt wordt bonenspint problematischer door het wegvallen van hexythiazox. Dit geldt zowel voor de teelt van bonen onder glas als in de vollegrond. Het wegvallen van thiofanaat-methyl maakt ook de bestrijding van koprot voor de teelt van tweedejaars plantuien en sjalotten lastig. Ook de bestrijding van quarantaine-organisamen kan leiden onder het wegvallen van middelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.