Home

Achtergrond 5 reacties

'Overheid moet zorg dierwelzijn niet afschuiven'

De overheid moet consumenten niet verantwoordelijk maken voor een beter dierenwelzijn. Dat is onverantwoord, vindt directeur Sonja Van Tichelen van dierenbeschermingsorganisatie Europe for Animals.

”De overheid moet bepaalde basisnormen garanderen, dierenwelzijn is een publiek goed”, aldus Van Tichelen. De consument kan bovendien geen goede keuze maken, omdat hem daarvoor de informatie ontbreekt.

De introductie van het kwaliteitslabel Made in Europe, zoals fracties in het Europees Parlement opperen, vindt Van Tichelen een slecht idee. ”Zolang de dieren niet goed worden behandeld, kan dat alleen maar versluierend werken.” Ze erkent dat het verbeteren van dierenwelzijn in EU-verband langzaam gaat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Wat? europe for animals, hoeveel van die zooi is er eigenlijk en hoeveel gemeenschapsgeld slurpen die op?

 • no-profile-image

  Leen

  Ja, de overheid moet zijn verantwoordelijkheid nemen! Te beginnen in de Oostvaardersplassen waar honderden paarden en runderen geen vreten hebben. Dierenrechten dienen ook door de nederlandse staat nageleefd te worden. Als een boer zoiets flikt wordt zijn veestapel verbeurt verklaard.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Toch kennelijk een lucratief vak, dat opkomen voor dierenrechten... met hoeveel van die clubs zijn jullie inmiddels?
  Hoeveel papier versmeren jullie, hebben jullie je energiebalans al eens opgemaakt?
  Ik roep hierbij deze eeuw uit tot de eeuw van de karaktermoord op de nederlandse boer!

 • no-profile-image

  Frank

  Nederland staat in de top 5 van dierenwelzijn, terwijl we het op 1 na grootste exportland zijn. De boeren investeren zich suf en de subsidies worden opgevreten door de supermarkten en de verwerkende industrie. Maar volgens onze praters gaat het niet snel genoeg! Okay 2 miljard mensen hebben niets te vreten dus wat doen we, we gaan de boer verketteren bah bah. Mocht er nog een keer oorlog komen en een hongerwinter erbij, hoop ik wel dat deze "mensen" consequent blijven en er dan dus zelf maar uit zien te komen. Dit issue is een luxeprobleem van mensen die denken dat eten in de supermarkt groeit!

 • no-profile-image

  gert

  laat de overheid zich maar eens meer beter bezig houden,er komen steeds meer probleemjongeren,de jeugdzorg is overbelast

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.