Home

Achtergrond 161 x bekeken

Oudste Mexicaanse cantina sluit deuren

De oudste Mexicaanse cantina heeft de deuren moeten sluiten, omdat de uitbater een jarenlang juridisch gevecht over het eigendom van het pand heeft verloren.

El Nivel in Mexico-stad werd 156 jaar geleden geopend. Tientallen presidenten en historische figuren als Ernesto 'Che' Guevara en Fidel Castro waren er ooit te gast.

Ook bij schrijvers, journalisten en artiesten was de cantina in de buurt van de kathedraal zeer populair. De specialiteit van El Nivel was een mix van wodka, anijs en likeur.

Op de deur van de cantina is een papier aangebracht met daarop de tekst ,,wegens renovatie gesloten'', aldus de interneteditie van de Mexicaanse krant La Jornada donderdag. Uitbater Rubén Aguirre van El Nivel verklaarde voor de Mexicaanse radio dat hij de cantina heeft moeten sluiten omdat hij een zaak heeft verloren tegen de universiteit UNAM, die claimt de eigenaar van het gebouw te zijn.

Aguirre stelt dat zijn vader Jesus de cantina veertig jaar geleden heeft gekocht. Aguirre heeft echter niet kunnen hard maken dat hij het pand heeft geërfd, omdat dat niet schriftelijk is vastgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.