Home

Achtergrond 324 x bekeken

Opwaartse trend appelprijs zet door

Afgelopen week werd in België voor appelen een middenprijs van 45 cent genoteerd.

Dat is tien cent meer dan vorig jaar. De huidige appelprijzen bevestigen de opwaartse trend die al tijdens het slot van het vorige seizoen zichtbaar was.

Vorig jaar lagen de middenprijzen voor het eerst sinds vele jaren hoger dan die van de peren. Met de huidige prijzen krijgen de appeltelers alvast wat extra zuurstof die na de opeenvolgende slechte jaren meer dan welkom is.

Positief voor de appelen is ook de goede bodemprijs, die bepaald wordt door de behoorlijke prijzen voor rebut- en schilappel. Hiervoor wordt 20 tot 30 cent geklokt. Een mogelijk minpunt is wel dat de appelvoorraden op dit ogenblik 5 tot 10% hoger liggen dan vorig jaar.

Bij de peren blijft de markt stabiel verlopen. Eind december piekten de prijzen even in de richting van een recordniveau. Toen werden middenprijzen van 81 cent genoteerd. Afgelopen week kwamen we op 53 cent uit, wat tot nog altijd 5 cent meer is dan in de overeenkomende week vorig jaar. Voor Conférence, de overheersende variëteit, liggen de prijzen momenteel tussen de 50 en 65 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.