Home

Achtergrond 245 x bekeken

Opvallende keuringszaken bos- en haagplantsoen 2007

Minder zetstammen, minder planten uit winterstek, minder bosbouwzaden, weinig bacterievuuraantastingen, maar meer akkerkers.

Dat waren opvallende zaken die Naktuinbouw afgelopen jaar in het bos- en haagplantsoen constateerde. De terugblik op 2007 werd onlangs gepresenteerd tijdens de jaarvergadering van de NBvB-cultuurgroep van bos- en haagplantsoenkwekers in Zundert.

De tegenvallende opkomst van zaaibedden afgelopen jaar kan dit jaar leiden tot een tekort aan zetstammen, aldus Naktuinbouw, vooral van Acer platanoides, Tilia cordata en T. plathyphyllos. De stand van zaaibedden is dit jaar minder goed dan andere jaren als gevolg van het droge voorjaar en de natte zomer in 2007. Vooral door het droge voorjaar was ook de uitval in planten vermeerderd uit winterstek behoorlijk.

Door de natte zomer met gematigde temperaturen was het aantal bacterievuuraantastingen gering. De keuringsdienst trof vorig jaar in heel Nederland drie aantastingen aan. Verder werd Phytophthora ramorum niet aangetroffen in bos- en haagplantsoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.