Home

Achtergrond

Optimisme over doorgaan overleg op Antillen

De voorzitter van de Antilliaanse Staten, Pedro Atacho, is optimistisch over het doorgaan van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) vandaag op Curaçao.

Tegelijkertijd waarschuwde de voorzitter dat er nog goed moet worden overlegd voor het daadwerkelijk zo ver is.

De bijeenkomst van Nederlandse, Antilliaanse en Arubaanse delegaties van parlementariërs wordt overschaduwd door de opmerkingen van het Nederlandse Tweede Kamerlid Hero Brinkman (PVV). Een meerderheid van de Antilliaanse partijen eiste eind vorig jaar per brief excuses van Brinkman voor zijn opmerkingen over de eilandengroep als "corrupt boevennest'', anders wilden ze niet met hem aan één tafel zitten.

Brinkman, lid van de Nederlandse delegatie, weigert echter excuses aan te bieden. Zondagavond kwamen de Antilliaanse fractievoorzitters bij elkaar voor overleg over de te varen koers.

Atacho, die als Statenvoorzitter de bijeenkomst voorzat, zei na afloop dat hij ,"ptimistisch is dat we het overleg tussen Nederland, de Antillen en Aruba maandag op de een of andere manier kunnen voorzetten''.

De Antilliaanse partijen komen vandaag met een motie in de Staten als standpuntbepaling voor de weigering van Brinkman om zijn excuses aan te bieden, zo kondigde hij aan. "Daarna zullen we met de delegatieleiders discussiëren op welke manier we een opening kunnen vinden om het overleg door te laten gaan'', aldus Atacho.

Diverse partijen, waaronder de FOL van Anthony Godett, hebben de afgelopen dagen benadrukt dat ze niet met Brinkman aan één tafel gaan zitten als hij niet alsnog zijn excuses aanbiedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.